Hărţi de poluare a aerului şi planuri de acţiune pentru oraşe


VIBROCOMP prezinta nivelurile de poluare a aerului din oraşul Dvs. cu o tehnologie de ultimă oră, pe hărţi colorate, unde fiecare culoare afişează nivelul de poluare relevant. Pregătim hărţi pentru fiecare sursă de poluare în parte. Se pot realiza hărţi diferite pentru traficul rutier /CO, NOx, PM10 /, pentru sursele de încălzire rezidenţiale sau industriale /CO, NO2, PM10. Pentru calcularea modelului, deasemenea luăm în considerare influenţele locale ale vremii din zona dumneavoastră. Măsurile de reducere a poluării aerului şi metode posibile de reducere sunt prezentate în planuri de acţiune diferite.

 

Kecskemét Câmp vântului Szombathely

 

Măsurile de reducere a poluării aerului şi eventualele obiective de reducere a emisiilor sunt prezentate în diferite planuri de acţiune.

VIBROCOMP examinează propagarea şi concentraţia de poluanţi atmosferici, emisii legate de trafic, rezidenţiale, comerciale, industriale sau marine în conformitate cu Directiva UE privind calitatea aerului sau de orice altă reglementare relevante, cu ajutorul modelelor de simulare pe calculator. În plus faţă de valorile emisiilor de aer poluante relevante (de exemplu, particulele fine), impactul imisiilor este determinată de structuri de dezvoltare diferite.

   

Determinarea numărului de persoane afectate

Pe baza hărţilor de poluare a aerului numărul de persoane afectate este determinat şi segmentat pe categorii, în funcţie de nivelul de poluare. Noi folosim această metodă de calcul pentru a selecta cea mai bună măsură de reducere a emisiilor, care îmbunătăţeşte calitatea vieţii pentru majoritatea oamenilor într-un oraş. De asemenea, sunt furnizate date de intrare pentru analiza cost-beneficiu pentru a justifica costurile planurilor de acţiune.

Propagarea prafului

Un alt aspect care influenţează planificarea urbană este impactul prafului. VIBROCOMP efectuează calculele de propagare şi evaluează acestea.

Cele mai importante referinţe din domeniu:

Interzicerea vehiculelor grele de marfă în Budapesta
Budapesta, capitala Ungariei, cu aproximativ 2.000.000 de locuitori, a suferit de un trafic ridicat al vehiculelor de mare tonaj, care a tranzitat şi centrul oraşului. După terminarea şoselei de centură, Primăria Municipiului Budapesta a vrut să ştie, o potenţială interdicţie a vehiculelor grele din centrul oraşului cum va afecta calitatea aerului şi viaţa locuitorilor din aceste zone. Mai multe scenarii posibile de interdicţii a vehiculelor grele (> 3,5 t;> 7t) în diferite zone ale oraşului au fost examinate. Pe baza calculelor noastre, soluţia optimă a fost identificată şi pusă în legislaţie. După intrarea în vigoare a interdicţiei, măsurători ale calităţii aerului, a arătat o corelaţie puternică cu predicţia modelului realizat de VIBROCOMP. Calitatea vieţii persoanelor care locuiesc în zonele cu limitare a traficului s-a îmbunătăţit în mod semnificativ.

Planurile dezvoltării suburbane de transport public şi a centrului oraşului pentru Debrecen, Győr, Kecskemét şi Szeged în Ungaria
Debrecen, Győr, Kecskemét şi Szeged sunt patru dintre cele mai mari capitale regionale din diferite părţi ale Ungariei. Scopul fiecărui proiect în parte a fost de a găsi cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea sistemului suburban de transport public. Diferite scenarii de proiecte, cum ar fi autobuze cu emisii scăzute, trenuri suburbane şi chiar autobuze electrice au fost luate în considerare şi modelate. Pe baza calculelor noastre şi după luarea în considerare a numărului de persoane afectate, a fost găsit soluţia optimă cu cel mai bun raport cost / beneficiu pentru fiecare oraş.

 

Hărţi de poluare a aerului pentru oraşele: Mosonmagyaróvár, Sopron, Szentgotthárd şi Szombathely
Mosonmagyaróvár, Sopron, Szentgotthárd, Szombathely sunt patru oraşe din partea de vest, zona cea mai industrializată din Ungaria.
Populaţia din oraşe este între 20.000 de locuitori în Szentgotthárd si 90.000 de locuitori în Szombathely. Toate cele patru orase au un număr mare de site-uri industriale mari, cum ar fi fabrica de maşini Opel din Szentgotthárd. Scopul proiectului a fost de a modela calitatea aerului din oraşele cu trei surse de poluare. Aceste trei surse pe care le-am folosit în calculele noastre au fost: traficul rutier, încălzire rezidenţială (încălzirea centrală, centrale individuale de gaz, petrol şi încălzire cu lemn) şi poluarea din industrie. Ca rezultat, VIBROCOMP a ales de la trei la patru locaţii în fiecare oraş pentru amplasarea sistemelor permanente de monitorizare a poluării aerului. Pe baza calculelor modelul, un plan de acţiune a fost creat pentru a îmbunătăţii calitatea aerului.